Pakinaperjantain 118. haaste; Turistirysä

TURISTIRYSÄ

 

Kirjanpitäjä kuuli huhun jonka mukaan Jaska, Aataminpoika ja Oskarin isä, on kulkenut tilansa takamailla viikkotolkulla reppu täynnä nauloja. Aamulla lähtenyt metsään  parhaan vasaransa kanssa ja saapunut kotiin illansuussa kädet verisissä naarmuissa ja kyljet sairaina.

Kovaa kolketta ja pauketta on kuullut metsästä koko kylä joten huhuilla lienee vinha perä. Sama huhu kertoo, että viikko sitten Jaska oli aamulla ottanut mukaansa pienoiskiväärin ja että laukauksia on kuultu tasaisesti pitkin päivää jo viikon verran.

Kirjanpitäjä kiinnostui asiasta niin, että päätti kaivaa kaapista kumiteräsaappaat ja lähti tarpomaan korpeen Jaskan töitä ihmettelemään.

Kuljettuaan aikansa Kirjanpitäjä löysi korvesta miehen saappaan jälkiä ja seurasi sitten niitä. Silloin tällöin ilmaa halkaisi kiväärin terävä laukaus. Kanalinnut pelmahtivat lentoon jalkojen alta ja oksat repivät kasvoja.

Ja voi mikä näky Kirjanpitäjän silmiin avautui!

Jaska oli rakentanut korpeen noin 50 metriä pitkän katsomon, istuimia viidessä rivissä. Katsomon eteen Jaska oli raivannut kolme metriä leveän kaistaleen ja pinnoittanut sen valkoisella hiekalla. Katsomon taakse oli raivattu parkkipaikka busseille ja henkilöautoille. Helikoptereita varten oli raivattu oma laskeutumisalue. Parkkipaikan vierellä kohosi korvessa korkea ravintola- ja viihderakennus ja sen takana kurotteli pilviin puolivalmis hotelli.

Jaska kulki katsomon edessä ja tutki kiinnostuneena valkoisella hiekalla päällystettyä sileätä maanpintaa.

Kirjanpitäjä kysyi Jaskalta, että mitä tämä kaikki oikein tarkoitti.

Jaska kertoi rakentaneensa turisteille paikan jossa voivat nähdä kuinka kiväärillä ammuttu luoti saapuu esteettä määränpäähänsä, lentoratansa loppuun.

 

 

 

 

 

 

—————————

-erikeeper 2.3.09 Pakinaperjantaille

Mainokset

7 kommenttia artikkeliin ”Pakinaperjantain 118. haaste; Turistirysä

  1. Tuo kuulostaa houkuttelevalta paikalta. Sinne ei ainakaan eksy tungokseen asti kansaa ja lippuja saavat jonottamatta kaikki.
    Mutta luonnossa on rentouttavaa olla, varsinkin kun sinne ei ole rakennettu turistirysän tavoin.

  2. Sorvasitpa mielenkiintoisen pakinan! Lopussa rysä laukesi hauskasti. Matkailualalla kauan työskennelleenä tiedän, miten paljon luovaa hulluutta siellä vaaditaan… Kaikki rysät vain ei menesty, mutta se on sitten jo toinen juttu….

  3. Ihmeellinen mies tuo Jaska. Tulee mieleen kansalaissodan punaisten teloitukset: ”jossa voivat nähdä kuinka kiväärillä ammuttu luoti saapuu esteettä määränpäähänsä, lentoratansa loppuun.”

    Niin kävi monelle.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s