Parhautta kaikille!

Arvoisat lukijat!

Uusille lukijoille tiedoksi että Runot ja runnot tuossa viereisessä palkissa on kirjoitettu noin 4 – 8 vuotta sitten.

Uudempaa runoa löytyy kategoriasta Runotorstai sekä Uudempaa runnoutta.

Kiitollisena otan vastaan jokaisen kommentin ja kritiikin.

 

HELSINKI-RIIHIMÄKI

Kirjoitan myös matkapäiväkirjaa Helsingin ja Riihimäen väliltä.

Istun IC-junassa pari kolme kertaa viikossa ja kirjoitan mitä matkalla tai päässä tapahtuu.

Käykää siis lukemassa myös päiväkirjaa:

Helsinki-Riihimäki

-erikeeper

Mainokset

50 kommenttia artikkeliin ”Parhautta kaikille!

 1. Vaikka just pääsin sanomasta (blogissani) että en uskalla kommentoida, niin uskalsin nyt kuitenkin sen verran että kävin blogilistalla merkkaamassa tämän suosikikseni. Olis pitäny älytä jo aikaisemmin. Nyt tuo suosikkius päivittyy listalle näkyviin vasta 7. elokuuta.

 2. Kiitos.

  Sen verran sanon minäkin vielä, että mielestäni runojen analysointi yleensäkin on hölmöä ja jonkun verran huvittavaa. Toki maailma on täynnä ”oikeaa” ja vakavasti otettavaa runoutta joita kirjallisuusihmiset tutkivat ja analysoivat, aiheesta, mutta se ei tunnu merkonomin elämässä yhtään. Tärkeintä on, miten ihmiset minkäkin runon itse kokevat.

  Mutta jos näistä minun rääpäisyistä yksinkertaisesti ilmoittaa mielipiteensä että tykkää tai ei, niin se on hyvä.

  Ei tarvitse selitellä enempää.

 3. Mutta kun klikkaa ylhäältä niin pääseekin näköjään lukemaan vain kommentteja. Runon kerrallaan pääsee lukemaan klikkaamalla runojen nimiä sivun oikeassa reunassa.

 4. Jep. Sattui niin, että runnosivu pääsi hetkeksi top-listalle ja kun sieltä klikkasi, ei tullut näkyviin kuin se etusivu.

  Yritän tänään tehdä vähän muutoksia näillä sivuilla joten älkää ihmetelkö outouksia.. tai kivahan niitä on päivitellä.

 5. Minä kiroilen äärimmäisen harvoin, mutta silti tuo sun PERKELE taitaa olla suosikkini. Olen muutamankin kerran käynyt katsomassa sitä. Vai pitäiskö vielä kerran lukea kaikki läpi ja päättää vasta sitten?

 6. Tällä kertaa oli erityisen ihanaa tulla tänne sivulle, kun heti ensimmäisenä silmään pisti vanha ukkosenjumala (jonka nimeä en sentään kahta kertaa samana päivänä voi kirjoittaa), ja samantien vielä toinenkin.

 7. Nyt on aamuyö. Kun umpitukkonenä oli herättänyt minut, istahdin tänne lukemaan. Kannatti herätä. Kiitos nenälle (ja vähän runojen kirjoittajallekin).

 8. Jatkokertomukset on hauskoja. Olen joskus kirjannut ylös muutaman lapsijengin riemastuttavia jatkoja. Ehkä aikuisetkin osaa jotain.

 9. Hieno runo.

  Uskoisin niin, että jos onnistuu säilyttämään tuon herkkyyden tuulelle kyynistymättä, niin se tuottaa pidemmän päälle hedelmää.

  Kyllä niitä halkoja hakkaa heikommillakin käsillä. Nykyään on halkaisukirveet, tai koneet, ja kaikki 😉

 10. Je Perilliselle vielä, että kai aikuisetkin vielä jotain osaa vaikka lapset ovatkin ihan ässiä keksimään uutta ja uudella tavalla.
  Katsellaan josko tästä jotain syntyisi.

 11. Kommentteja tämän runon perässä on iso liuta,enkä jaksa niitä lukea – vaan eiväthän ne minulle olekaan.

  Oma kommenttini tässä:
  Kyllä minusta sellainen mies on sisäisesti isompi ja henkisesti vahvempi, joka mieltyy ”poskeensa osuvasta tuulesta” ja uskaltaa sanoakin sen.

  Toisaalta, kuka tietää vaikka sama asia miellyttäisi sitä Goljattiakin… vaikkei se sitä sanoisikaan. Arvostan kuitenkin sanojen taidetta.

 12. Unohdin sanoa, että mielestäni kiroilu ei kuitenkaan lisää miehisyyttä, päin vastoin siinä on niin vahva luovuttamisen maku, että kun iso tai pieni mies kiroilee, niin se samalla kertoo miten pieleen asia on mennyt tai menossa…

 13. Alias Spektri:

  Kiitos kommenteista. Minun kokemuspiirissäni miehet ovat aina kiroilleet ja kiroilevat. Jotenkin se siis on miehekästä vaikka ei sitten lopulta miehestä kerrokaan.

  Olet oikeassa siinä, että usein kiroillaan kun joku asia menee päin mäntyä. Toisaalta kiroilua kuuluu positiivistenkin asioiden yhteydessä. Masa Perkele! Voi joku iloisesti huudahtaa tavattuaan Masan pitkästä aikaa.

 14. Jos minä tätä jatkaisin, niin se olisi loppu ennenkuin kunnon jatkokertomukseksi saakka ehtisi.
  Ja se loppu, sehän olisi tietysti inhorealistisen tosielämän makuinen, eli kaikille kakkainen, heh.
  Eli huonosti kävisi nopeasti, sukupuoleen katsomatta.
  Paree kun annan vaan sinun ja muiden jatkaa.

 15. Oikein rattoisaa ja hyvää Uuuta Vuotta Sinulle.

  Taitaa olla mukavaa tuo porukalla kirjoittelu? Mitähän mahtaneekaan tapahtua Arskalle ja Riitalle tulevaisuudessa?

 16. Muuten hyvä blogipohja mutta täytyy hirveesti tihrustaa kun präntti on niin pientä. Tai ehkä vika on täällä päässä? Tässä iässä näkökykykin heikkenee kiihtyvällä vauhdilla. Ehkä viime yöhön osui joku heikkenemispyrähdys. Tai heikkenmisjoku.

  • Joo… kyllä fontti on liian pientä. Nuo uudemmat kirjoitan isommalla joten ne ovat ok mutta vanhat runnot ovat lähes lukukelvottomia ellei käytä tietokoneessa mahd olevaa zoomia..

   Yllättävän raakaa puuhaa tuo pohjan vaihto.. olkoon nut pari päivää tuo mikä on..

  • Kyllä e! Tuo yläboksin kuva pysyy.
   Tuo ulkoasu muutenkin on minulle kovin mieleinen mutta fontti on todella pientä.. eikä wordpressissä ole kovin paljon vaihtoehtoja joista valita.

 17. Kaikki on nyt hyvin. Näissä väreissä lepäävät silmäni ovat jo tottuneet tähän fonttiin.

  Selkeä, hienostunut kokonaisuus. Voisin pukeutua tähän.

 18. Hienoa pentu! Se että olet päättänyt uudestaan lähestyä kustantajia. Tiedän ainakin yhden joka pakahtuu ilosta ja ylpeydestä.

 19. Kävin täällä näköjään 361 päivää sitten aamuyöllä umpitukkonenineni. Arvaa mitä nenälleni kuuluu tänä yönä. Ja kurkulle ja keuhkoille ja vasemmalle poskiontelolle, ja korvalle! Ja jostain käsittämättömästä syystä myös vas. lonkalle. Mutta ei se haittaa. Täällä on hyvä sairastella.

 20. Sanoit että otat mielelläsi vastaan myös kriittistä palautetta. TÄMÄ ON KRIITTINEN:

  HR saa kyllä ihan rauhassa olla mustapohjainen kun siinä ei muunväristä pohjaa ole tainnut ollakaan. Aluksi, toissa kesänä, kauhistuin sitä mustaa mutta lopulta totuin. RUNNOJAN mustaan en totu ikinä. Toivon tähän mahdollisimman vaaleaa ja valoisaa pohjaa.

  • Hehhee. Muutan koko runnojan sysimustaksi ja kirjoitan mustalla fontilla niin katoaa koko runnoja! 🙂
   Wordpress ei anna montaakaan vaihtoehtoa blogipohjaksi. Vaihtelun vuoksi voin vaihtaa pohjaa taas ja huomenna uudestaan!

 21. Vai niin! Ehdin jo ilahtua siitä että minun kritiikkini sai blogipohjan värin muuttumaan, mutta se muuttuikin vain vaihtelun vuoksi. Olet siis lakannut pelkäämästä teidän talon kaatumista.

 22. Tulin vain ilmoittamaan että en aio provosoitua nostamaan meteliä siitä että se yläboksin vihkoaukeamakuva – jonka sanoit tulleen jäädäkseen! – näkyy vaihtuneen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s